Spring til indhold

Øster Højst

- mere end du tror

Hvad får jeg for pengene?

Øster Højst Billeder2Ja, spørgsmålet er nok nærmere hvad du ikke kan få for pengene.

Ud over at Tønder ligger i den billige ende hvad angår kommuneskat, så er der altså også rigtig mange penge at spare på mange andre ting.

Så selv om indtægterne i vores del af landet ikke er i den højeste ende af skalaen, så får en familie i Tønder Kommune altså mere til overs når alle udgifter er betalt.

I en artikel på EPN.dk, kan du f.eks. se at du som familie med 2 voksne og 2 børn i Tønder kommune kun behøver en husstandsindtægt på DKK 602.232 om året for at have et rådighedsbeløb på DKK 15.250 om måneden. Bor du der imod i Gentofte kræver samme rådighedsbeløb en husstandsindkomst på DKK 950.982.

Læs hele artiklen her:http://epn.dk/privat/bolig/ECE5756458/vil-du-bo-billigt-flyt-til-toender/

Oven i dette kommer så også at de DKK 15.250 man får i rådighedsbeløb nok også rækker langt længere her. Timelønnen hos den lokale håndværker f.eks. er typisk også noget lavere end i f.eks. København. 

Her på siden kan du se hvad du kan få af bolig for dine penge i Øster Højst: https://oester-hoejst.infoland.dk/om-hojst/boliger-til-salg-i-oester-hojst/

Ønsker du at bygge et nyt hus, så kan vi også være med. For bare DKK 30 inkl. moms pr. m2 får du nemlig en byggegrund i et dejligt familievenligt villakvarter. Du kan se de byggegrunde der er til salg i øjeblikket på: http://grundsalg.toender.dk/Grundsalg/Parcelhusgrunde/Oester-Hoejst.aspx

Og nu tænker i nok “Ja ja, men så skal vi sikkert også bo i en soveby midt ude på BØH-landet”.

Ja, I skal bo ude på BØH-landet, men kun på den positive måde. Som skrevet andetsteds her på hjemmesiden ligger Øster Højst godt nok midt i en skøn natur, og med sine ca. 500 indbyggere er det jo ikke nogen metropol. Men vi kan byde på både dansk og tysk folkeskole og børnehave, private dagplejere, frisør med wellness og massage, en af landets bedste kroer, guldsmedie, ja, generelt et meget aktivt erhvervs – og foreningsliv.

Og skal du handle dagligvarer, så kan du køre f.eks. 20 min. sydpå i bil, så er du i Tyskland hvor momsen på f.eks. madvarer er 7% i forhold til de 25% herhjemme. Eller til dagligvarebutikkerne i Tønder, Løgumkloster, Ravsted, Bylderup-Bov eller Bedsted.

“Ja, og hvad med kulturen?”

Der afholdes naturligvis enkelte koncerter o.l. i løbet af året, men det er klart, at de helt store kulturtilbud må man nok køre lidt efter. Men i modsætning til at bo i en storby med tusindvis af kulturtilbud, har du som borger i Øster Højst rent faktisk råd til at besøge dem. Med nogle af de penge du sparer ved at bo i Øster Højst kan du jo f.eks. tage en weekendtur til Hamborg. En by på 1.8 millioner mennesker, 2 timer sydpå i bil eller med toget fra Tønder. Så måske vil du endda få mere kultur ved at bo i Øster Højst. Du får i hvert fald bedre tid og råd. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.