Højst Sogns Borgerforening på inspirationstur til Købmanden i Alken

En meget varm onsdag eftermiddag drog en lille delegation fra Øster Højst på inspirationstur til Købmanden i Alken, hvor de har bygget en købmandsbutik baseret på frivillig indsats op fra grunden, og – skulle vi hilse at sige – har gjort et virkelig flot stykke arbejde.

I en tom garage har de bygget et købmandslokale med en hyggelig café i det ene hjørne, hvor man kan sætte sig og nyde f.eks. en kop kaffe eller en is købt hos købmanden, og i den tid vi var på besøg, var der mange gæster i caféområdet.

Købmanden i Alken samarbejder med osuma.dk (som samarbejder med Kvickly i Ry) om levering af varer, og det fungerer upåklageligt. Kunderne opretter sig som brugere hos osuma.dk, og varerne leveres fra dag til dag hos købmanden, hvor de opbevares og kan afhentes i åbningstiden.

Foruden bestillingsvarerne kan de mest gængse varer også findes på hylderne, og Købmanden samarbejder med lokale producenter om salg af f.eks. kød og frugt & grønt. Slik til fredagshygge er selvfølgelig også på hylden.

Det var meget inspirerende at høre om engagementet, og dele af denne model vil Borgerforeningen se nærmere på, sååååh….. I kan godt glæde jer 🙂

Har du fået lyst til at læse mere? Se http://alken.dk/Koebmanden_i_Alken.htm Alken Café Alken 1 Alken 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *