Spændende og succesfuld købmandsmodel i Alken

201402~1

Ved den sidste fællesspisning d. 12 marts, opfordrede vi folk til at tænke lidt over om de kunne forestille sig at benytte sig af en “onlinekøbmand”, og om det var noget vi skulle arbejde videre med i borgerforeningen. 

Jeg har været inde og kigge lidt på Alkens hjemmeside, som er den by der er startet med denne model, og har fundet nogle links jeg synes i skulle læse. Her kan man desuden se regnskabet for købmanden osv. Bemærk også at Alken kun har 240 indbyggere!

Jeg synes personligt at dette ville være en super model at tage udgangspunkt i for en fremtidig købmand i Øster Højst. Man kunne jo også udvide sortimentet med lokale produkter osv.

I artiklen skriver de at varerne i deres tilfælde kommer fra Kvickly, men vi kunne evt. lave et samarbejde med Brugsen i Ravsted. Er sikker på at hun ville tage imod det med kyshånd. Det kunne måske være med til at rede deres købmand, som jo iflg. en artikel i JV for et par måneder siden, står og mangler 50.000kr. om året. Jo mere vi kan holde liv i i vores område jo bedre.

 Men hvad siger du? Kom gerne med dine tanker og kommentarer, her eller på facebook:-)

Artikel fra Familie journalen: http://alken.dk/files/assets/fj%201.jpg

Købmanden i Alken: http://alken.dk/Koebmanden_i_Alken.htm

Økonomien i Alken: https://docs.google.com/a/provinsbyer.dk/spreadsheet/pub?key=0AtgjU4rFFFFqdFlPMThmYURLQU1RMmI0UWQ4UmFKcXc&output=html

3 thoughts on “Spændende og succesfuld købmandsmodel i Alken

 1. Pia Johanning

  Synes det vil være en god ide, det er jo ikke alle som har mulighed for at komme ud og handle, i hvert fald ikke med bus…..

  Svar
 2. Bente Jensen Ovesen

  Det er næsten genialt, og såre simpelt opbygget! Vi bestemmer som borgere selv hvor omfangsrigt “æ bix” skal være, og der står garanteret fonde på spring til at støtte sådanne projekter, som kan være med til at holde liv i landdistrikterne.

  Næste skridt må være at finde et egnet sted til “æ bix” :o)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *