Afbrændingsforbud – også i Øster Højst

Tønder Kommune skriver på Facebook:

Sluk ukrudtsbrænderen og drop skumfiduser over bål!

Brand og Redning Sønderjylland indfører totalt afbrændingsforbud i Tønder Kommune.

Så væk med ukrudtsbrænderen og ned på alle fire og i gang – men hey, ukrudtet gror jo næsten ikke på grund af tørken, så sæt dig hellere i skyggen med en god bog.

Snobrød må du tænke dig til, for bål er også forbudt – men måske man kan lave snobrød i ovnen? Vi anbefaler dog, at det bliver uden en halvanden meter lang pind. Skumfiduser kan sikkert også grilles i ovnen, men hurtigt ind og hurtigt ud – ellers går brandalarmen.

Er du ryger, så er der nu en god anledning til at stoppe. Du må nemlig ikke smide dine skodder i naturen, for det kan gå helt galt. Kan du ikke lade smøgerne være, når du er ude at gå tur, så put dit skod i lommen og tag det med hjem. Men husk for pokker at slukke det grundigt først.

Skal du grille – og hvem skal ikke det i dette fantastiske vejr, så lad endelig være med at smide kullene på græsset eller i sandet bagefter. Det kan starte ild, og det gør hammernas at gå på kul – medmindre du tager et eller andet selvudviklende kursus i en tipi.
Og lige et insidertip til grillfolket: put en hel banan med skræl på grillen og lad den svede til den er godt sort. Tag den af grillen, flæk den på langs og fyld op med farin, et skvæt rom og flødeskum eller vanilleis. Så får du lys (nej ikke ild) i øjnene.

Har du haveaffald, så lad det ligge til pindsvinene til vinter eller kør det genbrugsstationen. Sæt endelig ikke en tændstik til det, for så risikerer du, at naboen tilkalder brandvæsenet, og du får en bøde på grund af ulovlig afbrænding.

Men er der da slet ikke noget man må? Jo, du må bruge din sunde fornuft. Det er knastørt derude, og der skal ikke meget tankeløshed til, før det kan gå rigtig galt.

Pas på naturen og hinanden. Og så rigtig god sommer! Husk nu at drikke rigeligt i varmen…

PS: Det hjælper ikke at køre til nabokommunerne Haderslev og Aabenraa, hvis man tror man kan futte af der – her det det nemlig også fy fy.

https://www.facebook.com/toenderkom/?hc_ref=ARQxejaGo9JPBBJy4dnf7gtD3aypjgDlbyTKdGW6jtwQsUn0C3xsCZKS9sVnSpQ4b6s&fref=nf&hc_location=group

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *