Skoler, dagplejere og børnehaver

Øster Højst Billeder1I Øster Højst har vi en velfungerende dansk folkeskole, og hvis du ønsker at sende dit barn i tysk skole, har Øster Højst et forrygende godt samarbejde med Ravsted.

Til begge skoler hører en SFO, og ved skolerne ligger børnehaver med integreret småbørnsgrupper. Den danske skole går til 6. klasse og den tyske til 7. klasse.

Korte fakta om institutionerne 

Den tyske småbørnsgruppe og børnehave er en ud af 5 andre børnehave i Tønder Kommune. De har driftsoverenskomst med Tønder Kommune, og styres af en områdeleder samt en daglig leder i hver børnehave.

Der lægges meget stor vægt på motorik og bevægelse, så som ridning og svømning, samt på ernæring. Derfor er der også madordning i børnehaven.

Normering i børnehaven er:

8 småbørn
16 børnehavebørn

Børnehavens åbningstider er mandag til torsdag kl. 6.15 – 16.30, samt fredag kl. 6.15 – 16.00.

Den tyske skole har ud over samarbejde med den danske skole også et tæt samarbejde med den tyske skole i Ravsted, hvor al undervisning foregår.

Skolen underviser i både dansk og tysk, og fra det 4. skoleår også i engelsk. Skolen lægger meget vægt på individuel læring, men selvfølgelig også på samarbejde samt sociale relationer mellem eleverne.

Skolen har fra 0. til 7. årgang og lærerkredsen er både danske og tyske lærere. I løbet af året er der forskellige arrangementer, så som aktiv uge 36, juletræsfest, sportnat, “klassefahrt”, projektuge og meget mere.

SFO
SFO har et bredt udvalg af aktiviteter. Her er både træværksted, kreativt rum og tumlerum. SFOen lægger meget vægt på at børnene skal have lov at holde fri og koble af efter en lang skoledag, så der er næsten frie rammer til at gøre hvad man har lyst til. Selvfølgelig alt sammen under kontrollerede forhold.

Danske institutioner:

Den danske børnehave er en kommunal daginstitution, hvor der både er småbørnsgruppe og børnehave i samme hus, lige ved siden af skolen.

I det pædagogiske arbejde sætter de 5 nøglesætninger meget højt:

  • Respekt for barnet
  • Udvikling af tryghed hos børnene
  • Samvær forældre / børn / personale (godt samarbejde i institutionen)
  • Udvikling af evnen til at lege
  • Udvikling af personalets faglige kunnen

Se i øvrigt meget mere på: www.osterhojstbornehus.dk

Børnehavens åbningstider er mandag til torsdag kl. 6.15 – 16.30, samt fredag kl. 6.15 – 15.30. 

Øster Højst filialskole er en filial af Løgumkloster distriktsskole.

Skolen går til 6. klassetrin, og kører med rullende skolestart. Det betyder at dit barn kan starte i skole når I føler, at tiden er rigtig, og at undervisningen vil være mere tilpasset den enkelte elevs niveau.

Læs mere omkring rullende skolestart her: http://en.calameo.com/read/000100575509ed04fb0ea

Ud over de kommunale institutioner, er der også et par private dagplejere i byen. Dem kan du læse mere om her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *