Markvejstur ved Vester Højst

Tirsdag den 7. august kl. 19 er der igen mulighed for at komme på markvejstur, denne gang i området omkring Vester Højst.

Turen går gennem et område, hvor der var hede indtil ca. 1925, hvor opdyrkningen begyndte, da der var brug for mere landbrugsjord.
Heden og den fugtige jord blev pløjet op, og der blev udstykket jord til husmandssteder. Ved hårdt slid på den magre sandjord og et lille stykke eng kunne en familie skaffe føden. Familien fik tilkendt jord og landbrugsbygninger med statslån, hvilket viste sig at være en god idé. Området blev befolket, der blev bygget skole til børnene, og et lille samfund var skabt.

Det vestslesvigske landskab har store kulturelle og rekreative værdier, som markvejene sikrer adgangen til. Siden 2006 har Markvejsgruppen under Foreningen By og Land Vestslesvig afholdt vandringer for at gøre opmærksom på markvejenes betydning. Vandringerne kombinerer kultur- og naturhistoriske fortællinger om egnen og landskabet, og deltagerne kommer ofte til steder, som ligger fjernt fra de almindeligt kendte vandrestier.

Mødested: Arnåvej 6.
Hele turen foregår på mere eller mindre farbare markveje. Turen er ikke egnet for barnevogn og kørestol.

Turlængde: 4-5 km. Kontaktpersoner: Hans Nissen tlf. 61702084 og Niels Chr. Thomsen tlf. 23725863.

Kaffen kan medbringes og nydes efter turen. Deltagelse er gratis for medlemmer af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Vestslesvig. Andre betaler kr. 20,-.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *